Deniz kenarı salaştır, servis yavaştır, hesaplar talaştır.
KARAYOLU
Karaburun, İzmir şehir merkezine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bunun yaklaşık 45 kilometrelik bölümü ise Çeşme otobanı. Ancak ondan sonrası ise, bir zamanlar maceralı bir yolculuktu.
Karaburun’a karayoluyla gitmek için iki alternatif var. İzmir’den Çeşme yoluna çıkıp devlet karayolundan gidebilirsiniz. Bu yol boyunca yoğun trafikte, ama yol boyunda yer alan ufak tatil köyleri ve yerleşim yerlerini görerek gitme şansınız var.
Diğer alternatif ise, İzmir’den Üçkuyular’dan itibaren Çeşme otobanına girip Karaburun çıkışından ayrılmak. Bu yol ise süratli gidişi sevenler için. Sıkıcı olmayan şekilde Karaburun girişine, otobana girdikten kısa süre sonra ulaşıyorsunuz. Zaten asıl bundan sonra yol başlıyordu
Karaburun’un bugüne kadar belki de gözlerden uzak kalmasının en büyük nedeni, ulaşmak için alacağınız mesafeydi. Otobandan hemen ayrıldıktan sonra Gülbahçe’den itibaren Karaburun’a kadar, irili ufaklı 303 viraj vardı. Öylesine çok ki. O nedenle yol boyunca çok dikkatli gitmek gerekiyordu.
Ancak her virajı dönünce karşınıza çıkan el değmemiş, bozulmamış manzaralar biraz olsun yorgunluğunuzu alıyordu.
55 kilometre süren gerçekten zorlu ama zevkle gidilen bir yolla Karaburun’a ulaşıyordunuz.
Şimdilerdeyse, durum en azından biraz rahatladı. Gülbahçe yol ayrımından itibaren, Mordoğan'a kadar yeni yapılan otobanla gitmek imkanınız var. Yani virajların sayısı azaldı.
TOPLU TAŞIMA.
Yaz aylarında her yarım saatte bir, kış aylarında ise her saat başı İzmir Balçova Semt Garajı’ndan hareket eden klimalı otobüslerle 2,5 saatlik yolculukla Karaburun’a ulaşabilirsiniz. Otobüsler şoförlerine gideceğiniz yeri söylerseniz, size oraya kadar götürme imkanları da bulunmaktadır.
Ayrıca Üçkuyular semtinden de dolmuşlarla ve 2 saatlik yolculukla otobüsle gitme imkanınız var. Bunu da hesaba katın.