Taraklı'ya gitmek için, İstanbul Çamlıca gişelerinden giderek otoban tercihinizi, Adapazarı - Bilecik sapağına kadar kullanabilirsiniz. Çıkışta araç geçişi için 600 bin lira ödemeyi unutmayınız.
ARACINIZ YOLA ÇIKMAYA HAZIR MI?
Norm dışına çıkmış, ön ve arka rot açılarıyla kamber, koster açıları fabrika çıkış ölçülerine uygun hale getirilmiş kısaca rot - balans ayarı yapılmış, lastik havaları tam bir otomobille, otobanda araç kullanmanın keyfine doyum olmuyor. Zira ön lastiklerin havası eksikse, arka lastiklerde titreşimler meydana geliyor.Düşük hava nedeniyle, yüksek hızda araç gezme yaparak, performansının eksildiğini belli ediyor. Bu gibi hallerde fren gerektiği gibi görev yapmıyor ve aracın kaymasına neden oluyor. Aman yağışlı havalarda dikkat! Ayrıca düşük havalı lastikle girilen viraj da, lastik yanağını altına alarak gövde yapısını bozuyor. İçindeki iskeleti oluşturan tellerin kırılmasına neden oluyor. Gereğinden fazla hava basılan lastikler ise, aracı sürekli zıplatarak ön takıma zarar veriyor, lastik dişleri yolu iyi kavrayamıyor. Bozuk yollarda hız, kaldırıma sert çıkışlar, kasisler ön takımda parça değişimi gerektiriyor. Dolayısıyla yürüyen aksamın ölçülerinin değişmesine yol açıyor. Tüm bu nedenler yüzünden, araçta 5-10 bin kilometre rot - balans ayarına gereksinme duyuluyor.
Bilecik istikametinden ayrıldıktan sonra, Sakarya nehri boyunca uzanan şiirsel görsellikte tepesi dumanlı dağlar, yeşilllikler arasında bulunan, 20. kilometrede yer alan yepyeni Geyve kavşağını kullanarak Sakarya nehri üzerinden atlayıp, Geyve Taraklı yoluna giriyorsunuz ve rampa başlıyor.
Önceleri iki çıkışlı yol sonraları, gidiş geliş olarak Kazkıran Geçidi'nde zirvesi bulutlu tepelerin arasında rakım 800'e ulaşıyor.
Özlenen güzellikte küçük yerleşimler uzaktan geçilip, Aksu köyü yanından Taraklı'ya iniliyor.Taraklı ilçesinin Sakarya'ya uzaklığı 60 kilometre, İstanbul Sakarya arası ise, 135 kilometre... Taraklı İstanbul yolculuğu, toplam 2 saat sürüyor...
TARAKLI - GÖYNÜK YOLU
Taraklı'dan Göynük'e yönelirseniz, Sakarya ile sınırından Bolu il sınırına giriyorsunuz. Bu güzergahta yol yapım çalışmaları var. 5 kilometre boyunca, zemin kullanılabilir basık toprak. Sonrasında yol düzeliyor.
Dur - kalk olmadan, havası, sarı yeşil tonları hakimiyetindeki, bitki örtüsü içindeki yol araç kullanım zevkinizi tatmin edecek düzeyde. Yine JEEP sürücüleri içni daha cazip...
Göynük'ten Mudurnu yönünde ilerlerken, solunuzda Çubuk Gölü sapağı var. Toprak yol 6 kilometre sonra, Seki-Gölbaşı ayırımından sağa ayrılarak göle ulaşıyor.
DÖNÜŞ...
İstanbul'a Bolu geçidi güzergahı ile dönmeyi düşünüyorsanız, karşınıza içimi hoş pınarları ile 1080 rakımlı.....Orman için yolda cep telefonu "şebeke yok!" sinyali veriyor. İlk sapakta Sünnet Gölü 11 uzaklıkta...Mudurnu'ya yaklaşırken, Sünnet Gölü'nün ikinci girişi 5 kilometre işaretleri size yön gösteriyor.
Hacımusalar Köyü ve Mudurnu'ya ulaştıktan sonra, yumuşak virajlar, tatlı rampalar aşıp inişe geçiyor. 18 kilometre sonra Abant Gölü var.
Göl kıyısa paralel devam edince Bolu Dağı geçidine ve otoyol Kaynaşlı gişelerine varıyorsunuz.
İyi yolculuklar...