ANA SAYFA GİZLİ CENNETLER FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR HAKKIMDA İLETİŞİM
Kurşunlu
HAVA
DURUMU
Antalya
10/16°
ANTALYA
NE ZAMAN
GİDİLİR?
İlkbahar:
Yaz:
Gidilebilir
Gidilebilir ve sıcak
Sonbahar:
Kış:
Gidilebilir tam zamanı
Gidilebilir ama yağmur var

 

Kurşunlu şelalesi, bir kaç yıl önce elden geçirildi ve yeni bir işletmeciye kavuştu. Bu sayede artık park içinde seyir terasları, alışveriş merkezleri, piknik yerleri yeniden düzenlendi.

Pikniğe gelenler için bulaşık yıkama yerleri yapıldı.

Gelenlerin ihtiyacını karşılamak amacı ile yapılan tuvaletler bile çevreyle uyumlu olması için özel ağaçlarla kaplı.

Kurşunlu şelalesi'nin içinde bulunduğu park 17 hektar büyüklüğünde. Park içinde Antalya'nın yöresel ağaçları ve yemyeşil bitki örtüsü var. Park içinde yürüyüş sevenler için de 40 - 45 dakika süren bir parkur da yer alıyor. Yürüyüşünüz sırasında 100'ün üzerinde kuş çeşidine rastlamanız da büyük bir olasılık. Ayrıca sincap, yılan gibi her türlü hayvanı da görme imkanınız var.


ŞELALE GEZİSİ

Piknik alanından sola ayrılan, iri yapraklı kaktüs türü bitkiler ve kelebeği anımsatan çiçekler arasında gizlenen basamaklardan küçük bir patikaya iniliyor. Renk renk bitkilerin arasında yapılan bu kısa ama keyifli yolculuktan sonra karşınıza bir değirmen çıkıyor. Değirmen şu anda çalışıyor. Yanına gidip bu su değirmenini de görme şansınız var.

Sürprizlerle dolu bu patika bir süre sonra sizi şelaleye ulaştırıyor. Buradan şelalelenin altındaki mağaraya geliniyor. Duvarları zümrüt yeşili yosun ve yapraklarla kaplı mağara ziyaretçilerin en çok fotoğraf çektikleri yer. Şelaleye giderken fotoğraf makinanızı almayı unutmayın. Mağaranın içindeki su sesinin yoğunluğundan, konuşmalar zor duyuluyor. Ayrıca suyun verdiği serinlik, etrafı daha rahat dolaşmanızı sağlıyor. Eğer piknik yapmaya gittiyseniz ve yanınızda portatif şezlongunuz da varsa, hemen şelalenin altına kurulun. Bu eşsiz güzellikteki manzarayı seyrederken, vücudunuzdaki yorgunluğu atabilirsiniz.

Sizi mağaraya ulaştıran patika yol , göletin üzerinden devam ediyor ve zakkumların arasından dar bir köprüyle karşıya geçiliyor. Şelaleden damlayan sular sizi rahatsız etmiyorsa, şelale altındaki koridordan ilerleyin. Patika yolun sağa kıvrıldığı inişte, dev bitki tüneli yer alıyor. Suya doymuş iri gövdeli anıt ağaçlar ve çeşitli bitkilerin, alanı şemsiye gibi örttüğünü göreceksiniz. Burada göremeyeceğiniz tek şey gökyüzü. Hemen karşınızdaki gölette yüzen ördekler, küçük ekmek kırıntıları atan turistlerin ikramlarına, kıyıya kadar yaklaşıp poz vererek teşekkür ediyorlar.

Kurşunlu şelalesi'ne kadar gitmişken, yöreye en yakın olan Perge antik kentine de uğramalısınız. Aksu ilçesinden 2 kilometre içeriye doğru ilerlediğinizde önce tiyatroyu göreceksiniz. Tiyatronun karşısında, tel örgüyle çevrili çeşitli figürlerin bulunduğu antik taşlar, sütun başları ve kabartmalar sergileniyor. Büyüklük açısından sonra Afrodisyas'tan sonra ikinci sırada bulunan hipodrom ise hemen karşınıza sağ tarafta çıkıyor. Kentin roma kapısındangeçerek ilerlediğinizde, kent duvarları, hamam, agora sütunlu cadde, dükkan yerleri ve akrapolü görebilirsiniz.

Kurşunlu şelalesi ve Perge antik kenti'nin en cazip yönlerinden biride anayola yakın oluşları. Böylelikle Antalya, Alanya, İncekum, Manavgat, Side, Kemer, Çamyuva, Beldibi gibi tatil merkezlerinde kalsanız bile, her iki turistik yöreye kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Şelale, gelenlerin uğrak yeri...

ARAMA
EDİTÖRDEN
E-POSTA LİSTESİ
E-posta listemize kayıt olun, sitemizdeki güncellemelerden haberiniz olsun...
© 1998-2024 www.gizlicennetler.com sitesinde yer alan sayfaların her türlü yayın hakkı Eyüp Coşkun'a aittir.
Site sahibinin izni olmadan kesinlikle kullanılamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Son Güncelleme: 11.01.2024    Toplam Ziyaretçi: 5.178.533