ANA SAYFA GİZLİ CENNETLER FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR HAKKIMDA İLETİŞİM
Şirince
HAVA
DURUMU
İzmir
8/15°
IZMIR
NE ZAMAN
GİDİLİR?
İlkbahar:
Yaz:
Sonbahar:
Kış:

Şirince'deki sokak satıcılarında bölgedeki ilginç ev ürünlerinden örnekleri kolayca bulabilirsiniz.

 

Son yıllarda ziyaretçi akınına uğrayan Şirince'de köy kadınlanrının el emeği, göz nuru dantellerinin yanında, sehpa örtülerinin, yazma ve yün eldiven, çorap gibi el işlerinin sergilendiği çarşı bulunuyor.

Bu tür el işlerini köy evlerinin hepsinde bulabilirsiniz.

Köy meydanına inen çarşıda ise, bir çok hediyelik eşya dükkanı var. "Motif" isimli dükkan, soğuk demir ayak üzerine, ahşap masa ve sehpalarla, az görülmüş işler ve Muğla, Fethiye - Buldan gibi yöresel dokuma bezleri de sergiliyor.

Çarşının deriden mask yapan, dükkanlar arasında geçmişi yüzyıl öncesine dayanan tarihi kahveler yer alıyor.

Özelilkle İzmir ve diğer illerden gelen ziyaretçiler, yemek sonrası tarihi kahvelerde ailece oturup çaylarını yudumluyor.

ŞİRİNCE’DEN ŞARAP ALMADAN DÖNMEYİN!

 

Anadolu aslında binlerce yıldır dünyanın en eski şarap üretim merkezlerinden biri olarak biliniyor. Şaraplık üzüm asmasının atası Vitis Vivfera Caucasaica binlerce yıl önce Anadolu’nun doğusunda ortaya çıkıyor.

 

Şirince’de  şarapçılığın son yıllarda ön plana çıkışı, Anadolu’nun kendi şarap kültürünü kaybolmaktan kurtarıp yeniden keşfetmesi bir Alman’a borçlu. Şarapçılık uzmanı Helmut Krauss, 1999 yılında Şirince’ye gelerek köyün kaliteli üzüm ürünlerini işlemek üzere bir şarap fabrikası kuruyor.

 

Arkasından da Almanya’daki şarap fabrikası Goldbeg olmak üzere, arkadaşı ve iş ortağı Kemal akgün ile birlikte modern teknolojiyi Şirince’ye getiriyor.

 

Böylece Şirince köyü, az tanınan ve bilinen ev şarabından bir sınıf yukarı çıkarak, Artemis Şarap Fabrikası’nda üretilen ve beğenilen, dikkat çekici şarabı ile Türkiye’nin en tanınan şarapçılık köyü haline geliyor.

Bugünlerde Şirince’ye gittiğiniz zaman hemen her köşede farklı isimlerde satılan binbir çeşit denebilecek sayıda şarabı görebilirsiniz. Bu şarapların hepsi aynı fabrikada üretiliyor. Ancak satıcılar kendi markalarını şişelerin üzerine yapıştırıyor.

 

Şaraplar arasında birbirinden farklı ve başka hiçbir yerde bulamayacağınız çeşit ve kalitede meyve şarapları ilginç lezzetler sunuyor tadanlara.

AKBERG'İN ÖKÜZGÖZÜ ŞARABI; koyu rengi, güçlü aroması ve gövdeli yapısıyla, rahatça içilebilecek kalitede bir kırmızı şarap. Denizli yöresinin üzümleriyle üretilen bu şarabı, 16 derecede servis yaparak lezzetle içebilirsiniz.

 

BOĞAZKERE ŞARABI; Yine Denizli yöresinin üzümleriyle üretilen bu şarab, yüksek taninli yapısıyla, keyifle içilebilecek bir şarap özelliğini koruyor.

 

Vincent markasıyla fabrikada üretilen Şeftali, Çilek, karadut, Yabanmersini, vişne, Ahududu, Kavun, nar, Bögürtlen, Kayısı, Ayva, Elma gibi meyvelerin şarapları ise gerçekten keyifli.

 

Sonuçta şarapla az ya da çok bağınız varsa bile farketmez, Şirince’den kendiniz için ya da misafirleriniz için bu şaraplardan almadan gelmeniz zor.

 

ARTEMİS ŞARAP EVİ

 

Şirince’nin hemen girişinde yer alan Artemis Şarap Evi, bir zamanlar Rum Okulu imiş. 150 yıllık taş bina,  şu anda yapılan restorasyon ile güzel bir restoran ve cafe olmuş. Bahçesinden bütün Şirince’yi seyretme imkanınız var. Pergolalar altında yaz günlerinde oturup, elinizde köy ürünü şarapla doğayı ve geleneksel ahşap köy evlerini seyretmek insana gerçekten büyük keyif veriyor.

 

İç kısmında da sol tarafta büyük bir yemek salonu, sağ taraftaki odalarda ise pencere kenarında sedirler yer alıyor. En alt katında ise, kışın gelenleri ağırlamak için bir başka yemek salonu var.

 

 

 

 

ARAMA
EDİTÖRDEN
E-POSTA LİSTESİ
E-posta listemize kayıt olun, sitemizdeki güncellemelerden haberiniz olsun...
© 1998-2024 www.gizlicennetler.com sitesinde yer alan sayfaların her türlü yayın hakkı Eyüp Coşkun'a aittir.
Site sahibinin izni olmadan kesinlikle kullanılamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Son Güncelleme: 11.01.2024    Toplam Ziyaretçi: 5.165.174